SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Götene
Välkommen till

Kalender

Se vad som händer

Anmälan

Anmäl dig här

Kontakt

Kontakta SK Götene

Information angående simskolor under våren
2021-02-16 08:34

Då det rådande läget i pandemin inte gör det möjligt för oss att bedriva simskolor så har nu styrelsen 
beslutat att ställa in grupperna babysim upp till pingvinen under våren.
Detta pga. begränsningar av folk i omklädningsrum och duschar. (Fisken och Järngruppen kommer att startas på prov).

Då läget med simhallens framtid är väldigt osäker så kommer vi att betala tillbaka alla 
anmälningsavgifter till dom grupperna som inte kommer att startas.

//Styrelsen för Simklubben Götene
Information gällande simskolor våren 2021
2021-01-14 20:08

Med anledning av nya pandemilagen som bland annat innebär begränsningar i antal personer i dusch- och omklädningsrum så kommer vi inte kunna starta våra simskolor som planerat.


För tränings och medleygruppen kommer separat information via e-post.


Vi är så klart ledsna över detta men räknar med att starta upp så fort vi kan och läget tillåter. Vi låter alla grupper vara kvar som de är och ni behåller era platser. Vi återkommer med mer info när läget förbättras.

Västerbybadet har för tillfället öppnat upp möjligheten att boka simhallen för privat bruk för att kunna minimera antalet besökare i dusch- och omklädningsrum. För mer info och bokning av simhallen kan ni kontakta Västerby badet.


Har ni frågor eller funderingar gällande våra simskolor så kan ni kontakta vårt kansli, gärna via e-post, dock har vi begränsad bemanning för närvarande så kan det förekomma lite längre svarstider.

 

Nu kämpar vi på, håller i och håller ut och hoppas att vi snart ses här i simhallen igen.


https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

 

Hälsningar Styrelsen

Lyckad märkesdag
2020-10-22 16:38
Lördagens märkesdag var lyckad😍 tack alla som kom och tog märken🏊🏼‍♀️🏊🏼‍♂️ 
Här är två tjejer som var med och tog märken med Ordförande Joakim i bakgrunden😍
Götene badhus
2020-10-14 09:33

Simklubben Götene bildades 1971 och har sedan Västerbybadet byggdes för snart 50 år sedan bedrivit verksamhet där. Klubben har ca 450 aktiva medlemmar och bedriver idag verksamhet från nyfödda upp till 80 åringar med alltifrån babysim, simskola, vuxenkurser och tävlingssimning, alltså en mycket bred verksamhet. Upptagningsområde sträcker sig från Mariestad, Skövde, Skara, Lidköping och självklart Götene.

Förutom vår egnen verksamhet, så bedrivs skolsim flera dagar i veckan för skolor både i Götene och andra kommuner. Det är också öppet för allmänheten, motionssim, rehab, diverse andra pass och gymverksamhet. Götene Dykarklubb bedriver också verksamhet i huset.

Med andra ord kan man säga att Västerbybadet är ett ställe fullt av aktivitet och rörelse. Utan en simhall skulle många av kommuninvånarna drabbas, både när det gäller minskad simkunnighet och möjligheten till ett aktivt fritidsliv.

Just nu ser det ut som att det kan fortgå ett par år till när man äntligen verkar komma fram till ett beslut angående badets framtid. Frågan är ju om det blir mer än ett par år till?

 

Simhallens vara eller icke vara har ju varit på tapeten förut och renoveringar har tidigare gjorts.

Att badet är sjunger på sista versen vet nog alla om, och frågan är ju om vi kommer att kunna bedriva vår verksamhet som normalt framöver?

Kan Götene kommun garantera att badet kan hållas igång dom närmsta 3 till 5 åren?

Finns det överhuvudtaget någon plan för framtiden?

 

Blir en renovering ett steg tillbaka till att ytterligare en gång vända sig bort från frågan vad som händer den dagen badet måste stängas.

För vart tar vi vägen om Västerbybadet skulle behöva stängas akut?
Det är en fråga som vi inte vet, för lediga tider i andra badhus finns det inte gott om och överlever i så fall Simklubben?
Visst kostar ett badhus mycket pengar, men det behövs för alla i ett samhälle där vi vill leva och bo.

Vi hoppas att det kommer ett positivt beslut i simhalls frågan och att vi alla ställer oss frågan om hur man skapar en attraktiv kommun, vad som krävs för det locka till sig nya invånare samt behålla de som redan bor här.

För oss är simhallen självklart ett måste.

// Styrelsen Simklubben Götene
Angående Coronaviruset
2020-03-16 17:42
Förtydligande angående coronaviruset och hur våran verksamhet fortgår. Detta gäller tillsvidare.

//Styrelsen
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Nyheter från våra grupper
Medleygruppen, 13/03 16:39