SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Götene
Välkommen till
Info om Sk Götene
2021-08-18 20:27

All info om simklubben hänvisas till vår facebooksida.

 

https://www.facebook.com/Sk-Götene-536981889708781

Västerbybadet stängs
2021-06-04 06:05

Efter många och långa turer är det med sorg vi nu ser Västerbybadet stänga i slutet av juni 2021.

I dagsläget finns inga beslut från kommunen för hur framtiden ser ut för badhuset, även om det pågår utredningar för att se över olika alternativ.

Utan ett badhus så kommer vi till hösten inte kunna bedriva någon simskole- eller träningsverksamhet utan hänvisar våra härliga barn, ungdomar och simmande vuxna till våra syskonklubbar i grannkommunerna.

Vi hoppas så klart att vi inom en snar framtid kan dra igång vår verksamhet igen i ett nytt eller renoverat badhus i Götene och att ni då alla är med oss igen.

 

Vi i SK Götenes styrelse kommer fortsätta vara aktiva för att arbeta för ett nytt badhus och vara kommunen behjälpliga vid behov för att vi så snart som möjligt ska ha ett nytt badhus. När detta sker kommer vi vara mer än redo och köra igång vår verksamhet igen med simskolor och simträning för alla våra barn och ungdomar för vi tror på rätten till simkunnighet och rörelseglädje.

 

Ha en skön sommar och simma lugnt!

// Styrelsen SK Götene

Götene badhus
2020-10-14 09:33

Simklubben Götene bildades 1971 och har sedan Västerbybadet byggdes för snart 50 år sedan bedrivit verksamhet där. Klubben har ca 450 aktiva medlemmar och bedriver idag verksamhet från nyfödda upp till 80 åringar med alltifrån babysim, simskola, vuxenkurser och tävlingssimning, alltså en mycket bred verksamhet. Upptagningsområde sträcker sig från Mariestad, Skövde, Skara, Lidköping och självklart Götene.

Förutom vår egnen verksamhet, så bedrivs skolsim flera dagar i veckan för skolor både i Götene och andra kommuner. Det är också öppet för allmänheten, motionssim, rehab, diverse andra pass och gymverksamhet. Götene Dykarklubb bedriver också verksamhet i huset.

Med andra ord kan man säga att Västerbybadet är ett ställe fullt av aktivitet och rörelse. Utan en simhall skulle många av kommuninvånarna drabbas, både när det gäller minskad simkunnighet och möjligheten till ett aktivt fritidsliv.

Just nu ser det ut som att det kan fortgå ett par år till när man äntligen verkar komma fram till ett beslut angående badets framtid. Frågan är ju om det blir mer än ett par år till?

 

Simhallens vara eller icke vara har ju varit på tapeten förut och renoveringar har tidigare gjorts.

Att badet är sjunger på sista versen vet nog alla om, och frågan är ju om vi kommer att kunna bedriva vår verksamhet som normalt framöver?

Kan Götene kommun garantera att badet kan hållas igång dom närmsta 3 till 5 åren?

Finns det överhuvudtaget någon plan för framtiden?

 

Blir en renovering ett steg tillbaka till att ytterligare en gång vända sig bort från frågan vad som händer den dagen badet måste stängas.

För vart tar vi vägen om Västerbybadet skulle behöva stängas akut?
Det är en fråga som vi inte vet, för lediga tider i andra badhus finns det inte gott om och överlever i så fall Simklubben?
Visst kostar ett badhus mycket pengar, men det behövs för alla i ett samhälle där vi vill leva och bo.

Vi hoppas att det kommer ett positivt beslut i simhalls frågan och att vi alla ställer oss frågan om hur man skapar en attraktiv kommun, vad som krävs för det locka till sig nya invånare samt behålla de som redan bor här.

För oss är simhallen självklart ett måste.

// Styrelsen Simklubben Götene
Västerbybadet Race 2020
2020-02-13 16:30

1/2 så hade vi vårat Västerbybadet Race! 

Alla simmare kämpade på, många persade 
I från simklubben Götene så hamnade två simmare på pallen, Alicia Fahlgren i 25 meter Ryggsim och Hilmer Lamberg i 50 meter Ryggsim 
 
Vi hade Annika Friberg i från Västsvenska simförbundet på besök som hade med sig massa roligt pyssel och spel som alla fick testa på. Gav även de andra andra klubbar information om västsvenska simförbundet projekt. 
Klubbmästarna 2019
2020-02-13 15:36
Klubbmästrarna för 2019 är Lisa Andersson och Otto Karlsson 
Höstlovs läger
2019-11-06 11:50
En roligt start på höstlovet för träningsgruppen var att åka iväg på läger i Örebro i 3 dagar. 
Vi har simträning i Hagabadet, där simmarna kämpade på. En dag åkte vi till Gustavsvik badhus Lost City, det var en toppen dag. 

Stort tack till Åkessonsbil som hyrde ut sina bilar till oss så vi kunde ta oss till Örebro och även till Leksaksaffären i Götene för våran nya maskot och lite material till våra uppvärmningar. 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Nyheter från våra grupper
Medleygruppen, 13/03 16:39