Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simklubben Götene
Välkommen till

Kalender

Se vad som händer

Anmälan

Öppnar 4 maj

Kontakt

Kontakta SK Götene

Folkhälsomyndigheten
2020-11-19 14:39

För den som vistas i Västra Götalands län finns beslut om lokala allmänna råd:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser i länet:

  • Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.
  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

Beslutet gäller till och med den 13 december 2020, men kan förlängas

Lyckad märkesdag
2020-10-22 16:38
Lördagens märkesdag var lyckad😍 tack alla som kom och tog märken🏊🏼‍♀️🏊🏼‍♂️ 
Här är två tjejer som var med och tog märken med Ordförande Joakim i bakgrunden😍
Götene badhus
2020-10-14 09:33

Simklubben Götene bildades 1971 och har sedan Västerbybadet byggdes för snart 50 år sedan bedrivit verksamhet där. Klubben har ca 450 aktiva medlemmar och bedriver idag verksamhet från nyfödda upp till 80 åringar med alltifrån babysim, simskola, vuxenkurser och tävlingssimning, alltså en mycket bred verksamhet. Upptagningsområde sträcker sig från Mariestad, Skövde, Skara, Lidköping och självklart Götene.

Förutom vår egnen verksamhet, så bedrivs skolsim flera dagar i veckan för skolor både i Götene och andra kommuner. Det är också öppet för allmänheten, motionssim, rehab, diverse andra pass och gymverksamhet. Götene Dykarklubb bedriver också verksamhet i huset.

Med andra ord kan man säga att Västerbybadet är ett ställe fullt av aktivitet och rörelse. Utan en simhall skulle många av kommuninvånarna drabbas, både när det gäller minskad simkunnighet och möjligheten till ett aktivt fritidsliv.

Just nu ser det ut som att det kan fortgå ett par år till när man äntligen verkar komma fram till ett beslut angående badets framtid. Frågan är ju om det blir mer än ett par år till?

 

Simhallens vara eller icke vara har ju varit på tapeten förut och renoveringar har tidigare gjorts.

Att badet är sjunger på sista versen vet nog alla om, och frågan är ju om vi kommer att kunna bedriva vår verksamhet som normalt framöver?

Kan Götene kommun garantera att badet kan hållas igång dom närmsta 3 till 5 åren?

Finns det överhuvudtaget någon plan för framtiden?

 

Blir en renovering ett steg tillbaka till att ytterligare en gång vända sig bort från frågan vad som händer den dagen badet måste stängas.

För vart tar vi vägen om Västerbybadet skulle behöva stängas akut?
Det är en fråga som vi inte vet, för lediga tider i andra badhus finns det inte gott om och överlever i så fall Simklubben?
Visst kostar ett badhus mycket pengar, men det behövs för alla i ett samhälle där vi vill leva och bo.

Vi hoppas att det kommer ett positivt beslut i simhalls frågan och att vi alla ställer oss frågan om hur man skapar en attraktiv kommun, vad som krävs för det locka till sig nya invånare samt behålla de som redan bor här.

För oss är simhallen självklart ett måste.

// Styrelsen Simklubben Götene
Angående Coronaviruset
2020-03-16 17:42
Förtydligande angående coronaviruset och hur våran verksamhet fortgår. Detta gäller tillsvidare.

//Styrelsen
Västerbybadet Race 2020
2020-02-13 16:30
1/2 så hade vi vårat Västerbybadet Race! 
Alla simmare kämpade på, många persade 
I från simklubben Götene så hamnade två simmare på pallen, Alicia Fahlgren i 25 meter Ryggsim och Hilmer Lamberg i 50 meter Ryggsim 

Vi hade Annika Friberg i från Västsvenska simförbundet på besök som hade med sig massa roligt pyssel och spel som alla fick testa på. Gav även de andra andra klubbar information om västsvenska simförbundet projekt. 
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Nyheter från våra grupper
Medleygruppen, 13/03 16:39 
Träningsgruppen, 13/03 16:23 
Medleygruppen, 19/02 16:22